Đedović: Želim napraviti nešto na Eurobasketu

Nihad Đedović za SportSport.ba

Đedović: Želim napraviti nešto na Eurobasketu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je rivale na Evropskom prvenstvu u košarci.

Naša selekcija će svoje utakmice igrati u Francuskoj, a pored ove selekcije protivnici su Rusija, Finska, Izrael i Poljska.

Za SportSport.ba je nakon žrijeba govorio košarkaš Bayerna i reprezentacije BiH Nihad Đedović, koji želi dobar rezultat na Eurobasketu.

"Svaka utakmica na Evropskom prvenstvu je jaka. Ja lično želim da napravim nešto s ovom reprezentacijom na Eurobasketu, da nam ne bude samo prolazna stanica, kao dosad što je bilo. Sve zavisi od toga s kakvim timom ćemo ići i kako ćemo se pripremiti", istakao je Đedović, te je dodao: 

"Vjerujem u naš kvalitet. Ponavljam, želim da napravim uspjeh sa ovom selekcijom. Ne želim da se zadovoljimo s tim da nekog pobijedimo, a da ništa ne napravimo", rekao je za SportSport.ba Nihad Đedović nakon žrijeba u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.