Đedovićev perfektni novembarski niz

Odlične igre našeg reprezentativca u dresu Albe

Đedovićev perfektni novembarski niz

Nihad Đedović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine jedan je od rijetkih naših košarkaša koji u ovom trenutku zaista pružaju konstantno kvalitetne predstave i čija minutaža ne oscilira još od samog početka sezone.    

 

Tokom prelaznog roka dres Rome zamijenio je onim berlinske Albe, a namjera je bila više nego jasna. Sveprisutnu i jednu sasvim  prosječnu ulogu Rome u Legi A, zamijeniti sa onom Albinom koja želi kvalitetno prisustvo ali i nastupe, kako u Euroligi, a tako i u Bibl ligi Njemačke.

 

Da Đedović nije pogriješio još će jednom pokazati partije našeg igrača tokom novembra koje plijene kvalitetom, raznovrsnošću i u kojima se ponekad može prepoznati i ona liderska uloga u timu.

 

Tako je Nihad Đedović za Albu, do sada, tokom novembra odigrao 5 utakmica i što je još važnije u svakoj je postizao 10 poena i više.

 

Početak mjeseca obilježen je sa odličnom predstavom Albe u pobjedi protiv Triera (80:88) koja je Đedoviću sa 13 poena poslužila tek kao zagrijavanje.

 

U ovoj seriji, nakon samo pet dana, čak je i "ponos Izraela" na najbolji mogući način upoznao Đedovića koji je sa valorizacionim učinkom od 22 boda bio najbolji igrač meča i zaista je šteta što je Alba izgubila u susretu protiv Maccabija sa dva poena razlike (76:78). Bila je to utakmica u kojoj je naš igrač postigao 17 poena uz 7 skokova.

 

Prvi strijelac za Albu bio je i u pobjedi nad MBC-om (68:91) sa 15 poena uz 4 asista, dok je najbolju prezentaciju u skok igri imao tokom euroligaškog susreta i poraza protiv Siene (73:75) kada je uz 10 skokova Đedović dodao i brojku od 10 poena za prvi double-double ove sezone.

 

Sve je zaključeno odličnom predstavom Albe protiv Skylinersa (91:65) uz 10 poena za samo 13 minuta Đedovića iz kojih se jasno iščitava namjera Saše Obradovića da odmori našeg reprezentativca.

 

Jedini žal u ovih zadnjih 5 mečeva Albe i Nihada Đedovića je manjak sreće ili iskustva kada su u pitanju posljednje dvije utakmice u okviru Eurolige koje je Alba gubila sa dva poena razlike.

 

Nihad Đedović u dresu Albe tokom novembra:

 

Bibl liga: Trier - Alba 80:88 (13 p.)

Euroliga: Alba - Maccabi 76:78 (17 p, 7 sk, 1 as, 2 ukr) 

Bibl liga: MBC - Alba 68:91 (15 p, 2 sk, 4 as.)

Euroliga: Alba - M. Siena 73:75 (10 p, 10 sk, 3 as.)

Bibl liga: Alba - Fraport Skyliners 91:65 (10 p, 3 sk.)  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.