Emir Sulejmanović postigao 33 poena za Olimpiju

Odličan nastup našeg mladog reprezentativca

Emir Sulejmanović postigao 33 poena za Olimpiju

Na drugom kvlaifikacionom turniru Eurolige za juniore nastupila je i ljubljanska Olimpija, a u rosteru ekipe iz Slovenije bili su i Emir Sulejmanović i Aleksandar Lazić, mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine. 

Olimpija je nošena našim mladim reprezentativcem Sulejmanoivćem, bila mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu. Ekipa iz Ljubljane prvih deset minuta je riješila u svoju korist, rezultatom, 25:14. Na odmor je ekipa iz Slovenije otišla sa sedam poena prednosti. 

 

Zadržala je Olimpija prednost i do kraja treće četvrtine, ali je u posljednjih deset minuta Cajasol preokrenuo i slavio 78:70. 

 

Odličnu partiju za Olimpiju odigrao je naš Emir Sulejmanović, postigao je 33 poena, dok je Aleksandar Lazić imao učinak od dva poena. Sulejmanović je gađao 10-16 za dva i 1-3 za tri poena, a svom učinku dodao je i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.