FinDo traži pobjedu za opstanak

1. košarkaška liga RS

FinDo traži pobjedu za opstanak

M. Skaka

U desetom kolu prvenstva RS za košarkaše dosta zanimljivih susreta. U petak u Bijeljini se sastaju dvije ekipe iz istoimenog grada Građanski PLUS dočekuje Radnik.

Ekipi Radnika ta utakmica nebi treba da predstavlja nikakav problem oko pobjede jeste da će igrati protiv motivisane ekipe Građanskog PLUS.

Ostali mečevi se igraju u nedjelju. Servicijum u Aleksandrovcu dočejuje ekipu sa začelja tabele u goste im dolazi Rudar. Servicijum tom pobjedom učvrstio bi svoje pozocije za plej of, a Rudar traži bodove spasa i bijeg sa dna.

Gacko će ugostiti posljednjeplasiranog Glasinca .

U Rogatici Wolf Security dočekuje nepredvidivu ekipu Drina Birač i teško će moći doći do pobjede protiv Zvorničana.

Prijedor će ugostiti lidera na tabeli Vardu HE, trebala bi to da bude jedna velika borba na terenu i dobra košarkaška predstava. Vardu HE u ovoj utakmici očekuje mnogo teško gostovanje, a Prijedorčani najavljuju dobru partiju i pobjedu nad liderom.

FinDo dočekuje Bratunac MINS i moraće da pruži najbolju partiju do sada u prvenstvu da bi savladali goste, a ta pobjeda im mnogo donosi u borbi sa ostanak u ligi. Utakmica za Findo dolazi u nezgodnom trenutku, jer je klub u velikim finansijskim i igračkim problemima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti