Florence i Zadar slomili Metalac u produžetku

Četvrta pobjeda Zadra u nizu

Florence i Zadar slomili Metalac u produžetku

Košarkaši Zadra ostvarili su gostujuću pobjedu u 13. kolu ABA Lige. Do četvrte uzastopne pobjede Zadar je stigao savladavši Metalac u Valjevu nakon produžetka 93:87.

Zadrani su vodili dobrim dijelom utakmice, ali su uporni domaći košarkaši na kraju imali zadnji šut za pobjedu u regularnom dijelu. Zahvaljujući prije svega raspoloženom Florencu, Zadar je polako sredinom druge dionice počeo podizati prednost, koja je u jednom trenutku dostigla i velikih +12 (42:30). Ipak do odmora Metalac se spustio na 36:45.

U nastavku se prednost Zadra polako topila, nakon čega utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu. Gosti su olako potrošili nekoliko napada, dok je na drugoj strani Todorović 25 sekundi prije kraja pogodio tricu za 77:77. Imali su dovoljno Zadrani za jedan napad, Ramljak nije pogodio, baš kao ni Jošilo sa zvukom sirene.

Domaći košarkaši nisu uspjeli do kraja napraviti preokret, pa je Zadar slavio u produžetku svoju šestu ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Florence je ubacio 32 poena, Sobin 17, ali je imao i 14 skokova, dok je kod Metalca najbolji bio Kutlešić sa 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.