HEO skupo platio ceh za neodlazak na gostovanje u Tuzlu

Bumerang se vratio, Bilećani ispali

HEO skupo platio ceh za neodlazak na gostovanje u Tuzlu

Teme:

Takmičenje u Ligi 12 čiji start ove sezone je obilježilo nekoliko komplikacija je završeno. 

Pet prvoplasiranih timova osiguralo je nastup u Ligi 6 gdje će im se pridružiti i sastav Igokee, dok Ligu napuštaju HEO, Čelik i Bosna. 

Interesantno je da su prvi tim "ispod crte", ekipa HEO-a, i prvi tim "iznad crte", sastav Varde imali identičan broj bodova nakon posljednjeg kola - 30. Ipak, zbog lošije koš razlike u međusobnim duelima u niži rang takmičenja preselit će sastav iz Hercegovine.

Nakon svega ispostavilo se da je za tim iz Bileće koban bio neodlazak na gostovanje u Tuzlu još u prvom dijelu sezone, gdje su ostali bez boda koji bi im nakon posljednjeg kola garantovao opstanak u društvu najboljih bh. klubova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prema propozicijama KSBiH takmičenje napuštaju tri posljednjeplasirana tima, dok će u ligu ući po jedna ekipa iz A1 lige, Lige RS-a i Lige HB.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.