Igokea dovela Bojana Radetića

Pojačanje u Igokei

Igokea dovela Bojana Radetića

M. Šljivak

Viceprvak Bosne i Hercegovine i trenutno vodeći tim regionalne košarkaške ABA lige, Igokea, dovela je u svoje redove 24-godišnjeg krilnog centra Bojana Radetića.

Radetić (203cm), među Igose stiže iz švedske ekipe White Eagles, gdje je odigrao samo šest utakmica uz 5,8 poena po meču. Karijeru je Radetić počeo u Borcu iz Čačka, nakon čega je prešao u FMP, a nakon ujedinjena FMP-a i Crvene zvezde, krenuo je dobro i u novom timu, ali je doživio tešku povredu koljena koja ga je odvojila od parketa godovo pola godine.

Ovu sezonu je počeo u Rumuniji u ekipi Pitestija, a nastavio ju je u Švedskoj. Sada je dogovorio sve uslove oko prelaska u Igokeu, što će biti sasvim sigurno veliko pojačanje za lidera ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.