Igokea konačno pobijedila: Olimpija poražena u Laktašima

Igokea slavila

Igokea konačno pobijedila: Olimpija poražena u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras na svom parketu ekipu Union Olimpije rezultatom 74:61.

Nakon izjednačenih 10 minuta (17:17), druga četvrtina donijela je mnogo bolju igru našeg predstavnika.  Defanzivno su igrali jako dobro, a pomogla im je i Olimpija sa dosta grešaka u napadu, pa su Igosi na odmor otišli sa 10 poena prednosti 38:28.

Iako je Igokea u jednom trenutku imala i 14 poena prednosti, Olimpija je uspjela da se vrati.  Došli su do izjednačenja rezultata 53:53, što je rezultat kojim se ušlo u posljednju dionicu.

Ipak, Igokea je u završnici susreta uspjela da obezbijedi pobjedu. Olimpiji nije išlo ništa od ruke, a na kraju je tim Dragan Bajića slavio pobjedu u ovom susretu.

Uroš Nikolić je sa 24 poena predvodio Igokeu, dok je Dragiša Drobnjak ubacio 11 poena za Olimpiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti