Igokea protiv Zadra prekinula seriju od dva poraza

Zadar poražen u Laktašima

Igokea protiv Zadra prekinula seriju od dva poraza

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima ekipu Zadra 90:75 u susretu 21. kola ABA lige.


Odlično je domaći tim ušao u ovaj susret. Poveli su 7:0, ali se Zadar uspio vratiti, te su oni kontrolisali rezultat do kraja prve četvrtine. Na mali odmor se otišlo vodstvom Zadrana od četiri poena prednosti 25:21.

Imali su gosti i šest poena prednosti u četvrtoj minuti druge četvrtine 29:23, ali je tim Dragana Bajića odigrao zaista sjajnu završnicu prvog poluvremena. Nakon prvih 20 minuta igre, Igokea je vodila sa osam poena prednosti 49:41.

Treća dionica u potpunosti je pripala Igokei. Lagano su povećavali svoju prednost, te su u posljednjih deset minuta ušli sa 17 poena prednosti 71:54.

Posljednju četvrtinu je bolje otvorio Zadar. Uspjeli su zadržati Igokeu gotovo četiri minute bez poena, te su prišli na minus devet 71:62. Ipak, Igokea je ponovo pojačala odbranu, te su ponovo povećali prednost na konačnih plus 15.

Milan Dozet je sa predvodio Igose u ovom susretu sa 21 poenom, dok je kod Zadra Kaštropil ubacio 19 poena. Jusuf Nurkić se za nešto više od 10 minuta na parketu nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.