Igokea u ludoj završnici savladala Zadar
Foto: Igokea

21. kolo ABA lige

Igokea u ludoj završnici savladala Zadar

"Igosi" su prekinuli negativan niz savladavši u Laktašima ekipu Zadra sa 78:77 (24:19, 18:15, 17:22, 19:21) u okviru 21. kola ABA lige.

Nakon četiri uzastopna poraza, košarkaši Igokee konačno su trijumfovali i to u duelu sa posljednjeplasiranim timom prvenstva.

Domaćin je imao prednost tokom cijelog meča, u jednom trenutku i +13 (57:44), ali je do 10. trijumfa u sezoni stigao nakon velike drame.

U posljednjoj četvrtini gosti su uspjeli da neutrališu visoku prednost bh. prvaka i uvedu meč u neizvjesnu završnicu. 

Na samo šest desetinki do kraja meča Brzoja je pogodio težak šut i donio izjednačenje svom timu (77:77), a "Igosima" je preostalo samo da ubace loptu u teren pred odlazak u produžetak.

Uslijedio je potom nesmotren faul Vladovića, a Mahkovic je pogodio jedno slobodno bacanje i tako donio veoma važnu pobjedu bh. prvaku.

Strahinja Mićović bio je najefikasniji kod Igokee sa 19 poena, a pratio ga je James Robinson sa 18 koševa. Bolji od ostalih u redovima Zadra bio je Ivan Marinković sa 15 pogodaka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ekipa Dragana Bajića trenutno je šesta sa omjerom od deset pobjeda i 11 poraza, dok su Zadrani ostali na začelju sa samo šest trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi