"Ivanović je imao odlične ponude, ali je izabrao BiH"

Predsjednik KS BiH nakon sjednice IO

"Ivanović je imao odlične ponude, ali je izabrao BiH"

Izvršni odbor KS Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu u hotelu Bosnia imenovao crnogorskog stručnjaka, Duška Ivanovića za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Nakon sastanka Izvršnog odbora razgovarali smo sa predsjednikom KS BiH Elmedinom Konakovićem, koji je istakao kako je sa Ivanovićem najmanje razgovarano o novcu. 

"Možemo službeno reći da je Ivanović novi selektor, što je u javnosti već dugo poznato. Upravni odbor je jednoglasno potvrdio angažman Duška Ivanovića. Uskoro je i žrijeb, već početkom februara, a odmah nakon toga počet ćemo sa radom," rekao je Konaković i dodao: 

"Najmanje smo razgovarali o novcu. On je imao još nekoliko ponuda, ali je to odbio i pristao je na uslove koje je Savez postavio. Najviše ohrabruje činjenica da sada svi na reprezentaciju gledaju sa jednim velikim poštovanjem," rekao je Konaković. 

Sa Konakovićem smo razgovarali i o ženskoj reprezentaciji, koju naša zemlja još uvijek nema i sigurno da je vrijeme da i ženska košarka izađe iz jedne crne rupe u kojoj se nalazi. Predsjednik KS BiH je istakao kako je formiranje te reprezentacije jedan od prioriteta Saveza, ali nam ostaje da vidimo šta će biti urađeno po tom pitanju. 

"Imali smo razgovore po pitanju trenera u svim mlađim uzrastima. Formiranje ženskog seniorskog tima je nulti prioritet, ali ni izbliza ne postoji interes ni javnosti, ni sponzora. Uradit ćemo sve da žene imaju ravnopravan status sa muškarcima," završio je Konaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.