Japan ubjedljivo porazio mlade košarkašice BiH

Prva prijateljska utakmica pred Eurobasket u Portugalu

Japan ubjedljivo porazio mlade košarkašice BiH

E. Dindić

Ženska U 20 košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine nakon okupljanja u Sarajevu i zvanično je počela sa odigravanjem pripremnih utakmica za Eurobasket divizije A koji se igra u Portugalu.

Prva stanica je Skoplje, gdje će na seniorskom turniru izabranice Mare Lakić- Brčaninović odmjeriti snage protiv selekcija domaćina Makedonije, Bugarske i Japana te će stručni štab vidjeti koliko mogu sve pozvane košarkašice.

Turnir su danas otvorile susretom protiv selekcije Japana, te zabilježile poraz rezultatom 100:69.

U prvom periodu viđena je dosta atraktivna košarka,iskusnija reprezentacija Japana u posljednjim minutama ovog  igra dobru odbranu i sa par laganih poena dolazi do prednosti od 6 poena poena razlike. Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 28:22 u korist reprezentacije Japana. 

Drugi period naša selekcija sjajno otvara i poenima raspoložene Jovane Marković u jednom trenutku dolazi do 42:42. Međutim ponovo dolazi do pada u igri naše selekcije što koriste iskusne protivnice i serijom 7:0 odlaze na veliki odmor sa prednošću od 7 poena. Nakon 20.minuta na semaforu u Skoplju rezultat je glasio 49:42 u korist selekcije Japana. 

Naše reprezentativke loše otvaraju treći period susreta, gdje dopuštaju reprezentaciji Japana mnogo laganih koševa, te prednost je iz minute u minutu rasla.  Ovaj period repezentacija Japana osvaja rezultatom 29:12, te nakon 30.minuta rezultat je glasio 78:54. Pobjednik je več bio riješen u ovom periodu.  

Četvrti period reprezentacija Japana rutinski održava stečenu prednost te na kraju slavi ubjedljivu pobjedu rezultatom  100:69.

Kod naše reprezentacije u ovom susretu istakla se Jovana Marković sa 20 poena, Milina Mišeljić dodala je 16 koliko je postigla i Nedžla Kovačević. Selekciju Japana predvodile  su Yuka Osaki sa 17 poena koliko je postigla i Kaede Kondo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi