"Jedna pogrešna rečenica dovela je do mog odlaska"
Petrović i Teletović nakon pobjede nad Makedonijom

Aleksandar Petrović za SportSport.ba

"Jedna pogrešna rečenica dovela je do mog odlaska"

Jučer je u Sarajevu na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine selektor Petrović razriješen dužnosti. Novi selektor bit će izabran konkursom. 

Nakon ove informacije kontaktirali smo selektora koji je vratio vjeru u bh. košarku, selektora koji je tokom nastupa našeg tima u Jesenicama na Eurobasketu vratio građane Bosne i Hercegovine pred male ekrane i svojim stavom, karizmom i predanošću učinio cijelu naciju ponosnom. 

"Jednostavno žao mi je što je do toga došlo i što se ova naša priča tako završila. O načinu izbora novog selektora ne bih mnogo govorio i komentarisao. Došlo je do nekog krivog razgovora. Jedna pogrešno izgovorena rečenica dovela je do mog odlaska," rekao je sada već bivši selektor Petrović na početku razgovora za naš portal. 

"Oni su meni nudili ugovor na dva mjeseca koji je zaista financijski odličan, ali ja sam želio ugovor na dvije godine kako bi se u potpunosti posvetio reprezentaciji. Želio sam da to bude full-time posao, gdje bih ja 15 dana mjesečno bio vezan za reprezentaciju, na terenu, u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Banja Luci, Širokom," rekao je Petrović pomalo razočaran i nastavio: 

"Jedna izgovorena rečenica razlog je mog odlaska i neshvatljio je da do toga dođe, jer sam sa tim ljudima proveo dvije prekrasne godine. Ova reprezentacija je moj i Harunov projekat i samo nas dvojica znamo kroz šta smo prošli u ove dvije godine. Koliko razgovora i prepreka smo premostili. Ne zna to ni Konaković ni Upravni odbor," riječi su Petrovića. 

"Povrijedilo me to što nakon svega, nakon dvije godine i jednog odličnog projekta me niko nije kontaktirao, nazvao i rekao, 'Aco takva i takva je situacija'. Sada kada smo u dvije godine trebali napraviti taj konačni udar i izboriti sigurno četvrtfinale u Ukrajini došlo je do kraja saradnje. Međutim ja vjerujem da će reprezentacija napraviti odličan rezultat u Ukrajini i bez mene, a ja ću biti ponosan zbog svoje dvije godine provedene u reprezentaciji. Bit ću ponosan zbog momaka koji nose taj dres," rekao je Petrović, a potom dao i svoj komentar kada je budućnost našeg najboljeg tima u pitanju. 

"Upravni odbor ne treba da se brine oko novog selektora. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je jedna od najatraktivnijih za vođenje u Evropi. Kandidata će biti mnogo i sigurno neće biti problem da se izabere pravo rješenje. To će biti jedna reprezentacija koja igra modernu i atraktivnu košarku, reprezentacija koja neće imati felera i uvjeren sam u dobar rezultat kako u kvalifikacijama, tako i u Ukrajini," završio je selektor koji je vratio vjeru u bh. košarku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.