Kadeti pišu povijest: Prva selekcija na Svjetskom prvenstvu!

Odigurali plasman u Španiju

Kadeti pišu povijest: Prva selekcija na Svjetskom prvenstvu!

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH savladala je danas u četvrtfinalu Evropskog prvenstva selekciju Njemačke.

Pobjedom od 70:54, bh. kadeti su napravili još jedan veliki uspjeh za bh. košarku, a postali i prva košarkaška selekcija koja će zaigrati i na Svjetskom prvenstvu.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) odlučila je prije nekoliko dana da Španija bude domaćin najboljih mladih selekcija svijeta 2016. godine.

Tako će pet najboljih selekcija s ovog Evropskog prvenstva, ostvariti plasman uz Španiju na završnicu najbolji selekcija svijeta do 17 godina.

Tako će Bosna i Hercegovina, nakon rukometaša i fudbalera u seniorskom uzrastu, te mlade rukometne selekcije, predstavnike na Svjetskom prvenstvu imati i u kadetskoj konkurenciji kod košarkaša.

Oni su ponos Bosne i Hercegovine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.