Kadeti sutra započinju nastup na Evropskom prvenstvu

Kadeti započenju nastup na EP

Kadeti sutra započinju nastup na Evropskom prvenstvu

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, sutra će u Bukureštu započeti nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Naši košarkaši voljom žrijeba smješteni su u najtežu grupu na ovom prvenstvu grupu C, a pored domaćina Rumunije, sa našom reprezentacijom su još prvi favoriti ovog turnira Crnogorci, zatim uvijek nezgodna reprezentacije Gruzije, te reprezentacija Estonije.

Upravo je Estonija prvi protivnik izabranicima Gordana Firića, a potom slijede redom utakmice protiv, Gruzije, Crne Gore, te u zadnjem kolu protiv Rumunije.

Naša kadestka reprezentacija je na prošlogodišnjem prvenstvu B divizije u Makedoniji osvojila treće mjesto, a plasman u finale i A diviziju nam je izmakao nakon poraza od Slovenije u polufinalu. Dobra stvar je što za razliku od prethodnih prvenstava sada i treće mjesto vodi u A diviziju, no selektor Firić sa pomoćnicima Halimićem i Bejtićem u Rumuniji nije htio nametati pritisak plasmana u A diviziju. Igraće se najbolje što se bude moglo bez ikakvog pritiska, a ukoliko bi se ponovio uspjeh iz Makedonije, to bi bila zaista velika stvar.

Roster naše reprezentacije:

Đorđe Kelečević,Ivo Garić, Mirsad Pilavdžić, Darijan Stipanović, Amar Balić,Petar Bevanda, Đorđe Aleksić, Sandro Gačić, Aleksandar Lazić, Stjepan Sesar, Faris Smajlović, Đorđe Beronja.

Treneri: Gordan Firić, Emir Halimić i Almir Bejtić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.