Kadetkinje BiH bolje i od Velike Britanije

Evropsko prvenstvo B divizije u Makedoniji

Kadetkinje BiH bolje i od Velike Britanije

D. Rakanović

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Veliku Britaniju rezultatom 56:43 u petom kolu Evropskog prvenstva B divizije u Makedoniji. 

Utakmica je prelomljena već u prvom poluvremenu kada naše kadetkinje stiču dvocifrenu prednost, nakon prvog proluvremena imali smo 14 poena prednosti (27:13). U drugom dijelu utakmice Velika Britanija se pokušala vratiti u meč, ali su naše kadetkinje sigurno završile utakmicu i ostvarile važan trijumf. 

U našoj reprezentaciji najefikasnija je bila Kešeljević sa 14 poena, uz to je imala i sedam ukradenih lopti i pet skokova, ali i devet izgubljenih lopti. Mitrić je ubacila 13 poena. 

U reprezentaciji Velike Britanije najefikasnija je bila Baker sa osam poena.

Ovom pobjedom naša selekcija je došla do omjera 4-1, ali još uvijek nije siguran plasman u četvrfinale. Ovisimo o utakmici između Danske i Švicarske, ukoliko bi Švicarke pobijedile večeras, tri reprezentacije bi imale omjer 4-1, pa bi odlučivao međusobni skor ove tri selekcije.

Naše kadetkinje savladale su Švicarsku sa jednim poenom razlike, dok su od Švicarske izgubile sa šest poena razlike. 

Bosni i Hercegovini je za prolaz dalje potreban trijumf Danske, koja ima maksimalan učinak nakon četiri kola, ili poraz manji od pet razlike, u tom slučaju bi Švicarska ostala bez četvrfinala.

Našim kadetkinjama odgovora i pobjeda Švicarske sa više od deset poena razlike, pa bi u tom scenariju Danska ostala bez četvrtfinala.

Dakle, mlade Zmajice se neće plasirati u četvrfinale samo ukoliko Švicarska slavi sa više do pet a manje od deset poena razlike. 

Duel između Švicarske i Danske igra se večeras od 21.00 sat.

Dvije najbolje ekipe plasirat će se u četvrtfinale i nastaviti borbu za A-diviziju, treća i četvrta ekipa će se boriti za plasman od devetog do 16. mjesta, dok će peta i šesta razigravati za opstanak u B-diviziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi