Kadetski bh. reprezentativac ima želju zaigrati za Orlove

Ništa novo...

Kadetski bh. reprezentativac ima želju zaigrati za Orlove

E. Škorić

Petnaestogodišnji Đorđe Aleksić talentirani je košarkaš Mladosti iz Mrkonjić Grada. U njegove igračke kvalitete nećemo sumnjati, no ono zbog čega pišemo ovo tekst, na neku ruku, nije zaslužio nastupima na parketu.

Ovaj mladi košarkaš član je Mladosti, a trener Goran Sladojević prošle sezone mu je dao prvu priliku da zaigra sa seniorima. Član je i kadetske reprezentacije BiH, ali mu je želja, kako je sam izjavio, da obuče dres seniorske reprezentacije Srbije.

 

"Za kadetsku reprezentaciju BiH sam nastupio na Šestoaprilskom turniru u Sarajevu i odigrao tri utakmice. Želim da napredujem u košarci i moj dječački san je da jednog dana zaigram za seniorsku reprezentaciju Srbije. Zbog toga su moji planovi da odem u neki veliki klub, kao što su Crvena zvezda ili Partizan. Mislim da samo tako mogu da napredujem, a da mi je dobar rad u Mladosti samo odskočna daska za napredak u karijeri ", kazao je Đorđe za Glas Srpske.

 

Riječ je o 186 centimetara visokom plejmekeru i beku, koji ima zavidne šuterske mogućnosti. 

 

"Moji košarkaški uzori su košarkaši Čikaga i Majamija Lebron Džejms i Derik Rouz. Što se tiče košarkaša u Ligi BiH, najviše cijenim Frana Pilepića, koji je igrao za Široki, kao i Milana Dozeta iz Igokee", istakao je Aleksić.

 

Nema sumnje da ovog momka čeka dobra košarkaška karijera. Prve nastupe, koji mu omogućuju lakši put do uspjeha, napravio je u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kad dođe do cilja, onda će, kao i mnogi drugi, zaigrati za Srbiju.

To je, valjda, normalno kada je u pitanju sport u Bosni i Hercegovini. Neka mu je sa srećom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.