Kakanj bolji od Zrinjskog

Kakanj slavio

Kakanj bolji od Zrinjskog

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja savladali su večeras na domaćem parketu u 21. kolu Lige 12 ekipu Zrinjskog iz Mostara rezultatom 88:79.

Zrinjski je odigrao jako dobar meč, ali na kraju su ipak poraženi. Otvorili su dobro utakmicu. Poveli su 7:2, a nakon prvih 10 minuta rezultat je bio izjednačen 17:17. 

Gosti su vodili i većim dijelom drugog perioda. Nakon 20 minuta igre imali su plus četiri 44:40, da bi u jednom trenutku u trećoj četvrtini otišli na 12 poena prednosti. Ipak, Kakanj je uspio da se do kraja treće dionice vrati u susret, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo s neriješenim rezultatom 59:59.

Posljednju četvrtinu je bolje odigrao domaći tim. Dobili su ovaj dio igre 29:20, te su došli do pobjede u ovom susretu. 

Željko Palavra s 23 poena je predvodio Kakanj, Luka Drezga je dodao 19, dok je kod gostiju Almir Hasandić ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.