Kenan Bajramović sljedeće sezone u Sparsima

Veliko pojačanje za klub iz Sarajeva

Kenan Bajramović sljedeće sezone u Sparsima

D. Kurbegović

Košarkaši Sparsa iz Sarajeva u narednoj sezoni također imaju ambicije biti u vrhu košarke u našoj zemlji. Pored sjajnih rezultata u omladinskim kategorijama, gdje su prvaci u svim kategorijama, ambiciozni klub iz Sarajeva želi napraviti i iskorak u seniorskom pogonu.

Marko Trbić dosadašnji trener prve ekipe obavljat će dužnost šefa omladinskih selekcija, dok je na mjesto seniorske ekipe imenovan Sead Bralić, koji je proteklih godina u klubu bio zadužen za mlađe selekcije.

Nakon odlaska Edina Atića u grčki AEK, pozitivna vijest je da će za Sparse u narednoj sezoni nastupati i bivši bh. reprezentativac, 34-godišnji Kenan Bajramović.

Ovaj Zeničanin i prošlu sezonu je započeo u ekipi iz Sarajeva, ali je stigla ponuda iz Turske, pa se odlučio na odlazak u Bešiktaš, gdje je imao ugovor do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Krilni centar biće veliko pojačanje za mladu ekipu, koja ima ambicije bolji rezultat nego prošle sezone, kada su u polufinalu prvenstva poraženi od Širokog Brijega, dok su u Ligi 12 u regularnom dijelu prvenstva zauzeli prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.