Kikanović: Dobio sam samo lakši udarac u glavu

Nema panike, naš centar nije zadobio povredu

Kikanović: Dobio sam samo lakši udarac u glavu

Enisey je u posljednjoj utakmici prvog kola VTB lige savladao Minsk, a rezultat na kraju ovog meča glasio je 79:65.   

 

Pored samog toka utakmice i rezultata navijače bh košarkaške reprezentacije najviše je interesovala povreda Elmedina Kikanovića. Naš reprezentativni centar je u jednom trenutku utakmice zadobio zaista neugodan udarac u glavu nakon kojeg je je morao van igre.

 

Ipak, razloga za zabrinutost zaista nema, što potvrđuju i riječi našeg reprezentativnog centra nekoliko sati nakon same utakmice.

 

"Dobio sam lakši udarac u glavu pa sam morao da izađem iz igre, ali sve je ok. Vratio sam se na teren kasnije, raskrvarili su me pa je trebalo da zaustave krvarenje. U principu sve se dobro završilo. Večeras smo pobjedom otvorili VTB ligu u Minsku, sutra idemo u Moskvu gdje nas očekuje utakmica sa CSKA u nedjelju", kazao je Elmedin Kikanović za SportSport.ba te nastavio. 

 

"To će nam biti treće gostovanje u nizu. U pozitivnoj smo seriji nakon tijesnog domaćeg poraza od Spartak St.Petersburga. Pobijedili smo moskovski Dinamo u kupu i večeras Minsk u okviru VTB lige. Igrat ćemo rasterećeno protiv CSKA svjesni njihove snage, ali ako nam se ukaže šansa da napravimo iznenađenje znat ćemo kako da je iskoristimo. Svakako da je CSKA i po kvalitetu i po visini budžeta u samom vrhu Evrope. Naš jedini cilj u utakmici sa njima je da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.