Klubovi preuzimaju ABA ligu

Struktura po uzoru na Euroligu

Klubovi preuzimaju ABA ligu

Nakon posljednjeg sastanka vodstva ABA lige sa predstavnicima klubova dogovorene su određene promjene, koje jesu za sada okvirne, a situacija bi trebala biti jasnija nakon završetka lige. Najkasnije do 15.maja trebao bi biti održan novi sastanak.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku, nova struktura lige će se posložiti po ugledu na Euroligu. U prevodu, upravljačka i vlasnička struktura biće u rukama klubova.

"Usaglašen je novi koncept ABA lige, a od rukovodstva ABA lige se traži da u saradnji sa kompanijom „Deloitte" u najkraćem mogućem roku izradi i prezentira plan transformacije vlasničke i upravljačke strukture. Plan transformacije biće prezentiran na narednom sastanku Skupštine klubova ABA lige koja će biti održan odmah po završetku play-offa, odnosno najkasnije do 15. maja. Dogovorene promjene će za posljedicu imati dalje unapređenje i modernizaciju ABA lige, u pravcu jačanja pozicije klubova, kao osnovnih nosilaca aktivnosti u ABA ligi. Sa ciljem daljeg razvoja košarke u regionu, zaključeno je da što prije treba otvoriti pitanje Druge ABA lige kako bi ona mogla da zaživi u što bližoj budućnosti.“ stoji u saopštenju vodstva lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.