Košarkaši Čelika u sjajnoj utakmici bolji od Turbine

A1 liga za košarkaše, 6.kolo

Košarkaši Čelika u sjajnoj utakmici bolji od Turbine

D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja odigrana utakmica 6.kola A1 lige za košarkaše. Čelik je bio domaćin Turbini iz Jablanice, a svi oni koji su odlučili da dođu večeras u dvoranu kući su otišli zadovoljni. Na utakmici je viđeno dosta preokreta, a na kraju više koncentracije i sreće imali su domaći košarkaši.

Podsjetimo tokom ove sedmice Čelik su napustila dvojica košarkaša Alić i Ibrahimkadić, tako da su Zeničani pred ovu utakmicu priključili još dva juniora Varupu i Porču, kako bi imali kompletan roster za ovu utakmicu. Ekipa iz Zenice ima najmlađu ekipu u ligi s prosjekom od nešto više od 18 godina.

U prvoj četvrtini viđena je dosta izjednačena košarka, tako da je na kraju bilo 20:21, za Turbinu. U drugoj četvrtini domaći trener Armel Mujaković dao je svojim igračima upute da igraju agresivniju odbranu i presing preko čitavog terena, to je urodilo plodom, tako da su drugu četvrtinu Zeničani riješili u svoju korist i na poluvrijeme otišli s vodstvom pet poena razlike 40:35.

U trećem periodu gosti su igrali veoma dobro, pogađali su iz svih situacija, tako da su anulirali prednost domaćina i pred odlučujuću četvrtu četvrtinu ušli sa šest poena razlike 53:59. Početak posljednjeg perioda nije mogao naslutiti da će gosti ispustiti prednost, ali onda je na scenu stupio trojac Mešinović-Bilić-Durmo, koji je svojim poenima, te odbranom prelomio utakmicu na stranu Čelika. Zeničani su zahvaljujući ponovo sjajnoj odbrani dolazili do laganih poena u napadu, te su na kraju nakon preokreta upisali pobjedu. Konačni rezultat glasio je 77:70 (20:21, 20:14, 13:24 i 24:11) za ekipu Čelika.

U pobjedničkoj ekipi Armin Bilić postigao je 23 poena uz osam skokova, Emin Mešinović imao je double-double sa 22 poena i 10 skokova, dok je Ibrahim Durmo ubilježio 13 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Kod Turbine Kevrić je postigao 24 poena, Mešić je dodao 21, a Brekalo 11 poena.

Bila je ovo treća pobjeda za Čelik u šest odigranih kola, dok je Turbina ostala na dvije pobjede uz četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi