Košarkaši poraženi od Italije

Košarkaši poraženi od Italije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije na turniru u Trentinu rezultatom 84:81.

Italijani su mnogo bolje ušli u utakmici i stvorili su dvocifreno prednost već na samom početku utakmice. Prednost su održavali do kraja prve dionice koju su dobili 26:17.

U drugoj dionici naša reprezentacija igra mnogo bolje, no nisu uspjeli ugroziti vodstvo Italijana, te se na odmor otišlo sa minusom od devet poena 44:35.

Sindrom loše treće dionice je dolaskom Ace Petrovića nestao. Sjajno su naši momci odigrali ovaj dio meča, te se u posljednjih deset minuta ušlo sa samo dva poena prednosti za Italiju 64:62.

Sjajna košarka viđena je i u posljednjoj dionici.. Pri rezultatu 82:81, Đedović promašuje ulaz, d abi Italija pogodila svoj napad za konačan rezultat 84:81.

Nihad Đedović je predvodio bh. reprezentaciju u ovom susretu sa 29 poena, dok je Mirza Teletović ubacio 19 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.