Košarkašice Play Offa slavile u Beogradu protiv Zvezde

MŽRKL, 1. kolo

Košarkašice Play Offa slavile u Beogradu protiv Zvezde

E. Škorić

Košarkašice Play Offa napravile su veliki rezultat u prvom kolu regionalne košarkaške lige i slavile sa 82:80 u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Iz Play Offa su najavljivali prije ove utakmice bespoštednu borbu, a uz pravi pristup izabranica Gorana Loje, pobjeda je bila neminovnost. 

U sjajnoj utakmici naše predstavnice slavile su sa 82:80, a dobar dio koševa postignut je u prvoj dionici (27:30). U drugoj četvrtini Beograđanke smanjuju zaostatak, u posljednjih 10 minuta ulaze i s prednošću, no Play Off je izašao kao pobjednik na kraju.

Daleko najraspoloženija bila je Johnson sa 26 ubačenih poena, Đapo je ubacila 16, a Adams i King po 15 poena, s  tim što su njih dvije zajedno napravile čak 17 asistencija. 

Kod Zvezde Jovanović je bila najefikasnija sa 20 poena, Đoković je utakmicu završila sa 17, a Beronja sa 14 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U grupi B rranije su utakmicu odigraale košarkašice Radivoj Koraća i Budućnosti, a Beograđanke su slavile sa 77:73. Celje i zenički Čelik snage odmjeravaju od 19 sati.

Dodajmo da Play Off sljedećeg četvrtka, u sklopu drugog kola regionalne lige, dočekuje Celje na Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti