Košarkaški dragulji potpisali za euroligaše

Džanan Musa i Rijad Avdić

Košarkaški dragulji potpisali za euroligaše

Mladi igrači Košarkaškog kluba Koš, Rijad Avdić i Džanan Musa od naredne sezone nosit će dresove drugih klubova, nakon Sarajeva njihove destinacije su Berlin, odnosno Zagreb. 

Danas je održana press konferencija na kojoj je saopšteno kako će Musa karijeru nastaviti u redovima Cedevite, a Avdić u redovima berlinske Albe. Prvi čovjek Koša, Sejo Bukva istakao je kako je njihov angažman plod dobrog rada u sarajevskom klubu i podcrtao da će mladi košarkaši u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine. 

"Drago mi je što mediji prate mlade košarkaše. Povod ove press konferencije je potpis naših košarkaša, Džanana Muse za Cedevitu i Rijada Avdića za Albu iz Berlina. Moramo istaći kako smo imali ponudu i Olympiacosa za Musu, koja je financijski bolja, ali donosi veliku neizvjesnost u karijeri igrača, pa smo se odlučili za Cedevitu. Oni su jasno pokazali da računaju na njega," kaže Bukva. 

Džanan Musa ističe kako je najvažniji razlog za prelazak u Cedevitu bila činjenica da je prvi trener ekipe iz Zagreba, Jasmin Repeša, čovjek koji daje priliku mladim igračima. 

"Vidio sam ozbiljnost u Cedeviti. To je klub koji ima odličnu budućnost, klub koji je na odličnom putu da bude u samom vrhu evropske košarke. Na meni je sada da radim i pokažem koliko mogu. Jedan od glavnih razloga za moj prelazak u Cedevitu je i Jasmin Repeša. Pokazao je u više navrata da daje priliku mladim igračima, a kod njega su priliku dobili igrači koji imaju tek 17 godina," kaže Musa. 

Rijad Avdić, sin bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Samira Avdića ističe kako želi iskoristiti priliku u redovima berlinske Albe. 

"Želim krenuti putem kojim je išao moj otac. Sada je glavni cilj da iskoristim priliku koju su mi dali. Nisam bio u reprezentaciji do sada i to mi je samo bila dodatna motivacija za rad. U mojoj generaciji u Albi ima šest igrača iz Hrvatske, jedan je trener iz Sarajeva. Tu je i Saša Obradović kao glavni trener i on mi se stavio na raspolaganje," kaže Avdić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.