Kovačević: Gordić i Stipanović su povrijeđeni, ali će doći

Direktor KSBiH Siniša Kovačević za SportSport.ba

Kovačević: Gordić i Stipanović su povrijeđeni, ali će doći

Košarkaška reprezentacija BiH okupit će se u nedjelju kako bi počeli sa pripremama pred nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Novi selektor našeg nacionalnog tima Duško Vujošević našao se u velikim problemima pred prvo okupljanje, a većinom je razlog veliki broj povreda. 

Nakon što su dvije prve violine našeg tima Mirza Teletović i Jusuf Nurkić otkazali nastup, nekoliko standardnih košarkaša je prijavilo povrede.

Posljednji koji su to učinili su Nemanja Gordić i Andrija Stipanović. Ipak, direktor Košarkaškog saveza BiH Siniša Kovačević poručio je da će se svi košarkaši koji su prijavili povrede pojaviti u nedjelju na okupljanju, a u ponedjeljak će imati detaljne preglede. 

"Nemanja Gordić i Andrija Stipanović će se pojaviti u nedjelju na prozivci i vidjet ćemo kakvo je stanje sa njihovim povredama. Svi igrači koji su prijavili povrede pojavit će se u nedjelju u 2 sata na okupljanju, a u ponedjeljak je pregled za sve njih. Naš ljekarsi tim će utvrditi u kakvom su stanju. Svi oni koji moraju duže da pauziraju bit će oslobođeni, a svi ostali će se morati odazvati pozivu selektora Vujoševića, ako se u objektivnom roku mogu oporaviti od povreda", rekao je za SportSport.ba Siniša Kovačević.

Osim Gordića i Stipanovića, probleme sa povredama prijavili su i Sulejmanović, Miralem Halilović, Kikanović i Milošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti