Kovačević: Večeras je presudilo naše iskustvo

Trener košarkaša Iskre nakon pobjede u Zenici

Kovačević: Večeras je presudilo naše iskustvo

D. Kurbegović

Košarkaši Iskre večeras su u zeničkoj Areni u sjajnoj utakmici pobijedili domaći Čelik 95:91 i tako upisali treću pobjedu u A1 ligi za košarkaše. Bugojanci su pokazali da nisu ekipa za donji dio tabele, a to su večeras demonstrirali u Zenici.

Nakon utakmice zadovoljan konačnim ishodom bio je i gostujući trener Mujo Kovačević.

"Ja bih čestitao Čeliku na dobroj utakmici, mi smo iskusnija ekipa i očekivali smo utakmicu s velikim brojem poena. Znali smo da moramo dati mnogo koševa u reketu, gdje smo imali prednost. Ono što smo se dogovorili u svlačionici, igrači su ispoštovali na terenu, te smo ostvarili ono po što smo i došli ovdje u Zenicu. Ekipa Čelika je mlada i poletna, čestitam im na dvije gostujuće pobjede, gledao sam ih, ali dana je bio naš dan. Presudilo je to naše iskustvo, mi smo imali dvije pobjede, pa su svi mislili da smo mi loša ekipa. Mi smo imali čak šest gostujućih utakmica, evo s ovim trijumfom nadam se da ćemo polusezonu završiti u sredini tabele" kazao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi