Krka otpustila trenera

Krka otpustila trenera

Midhat Šljivak
Teme:

Uprava Košarkaškog kluba Krka Novo Mesto odlučila je uručiti otkaz treneru Aleksandru Sekuliću zbog neispunjenih ciljeva u ovoj sezoni.

Krka je ispala u polufinalu Kupa Slovenije od Heliosa, što je bila njegova i zadnja utakmica na klupi ovog tima.

"Preduzeli smo ovakav potez zbog loših igara i rezultata ekipe, jer tim pod vodstvom Sekulića nije ostvario ciljeve koji su zacrtani pred početak sezone", stoji u saopštenju kluba iz Novog Mesta.

Sekulić je u Krku došao na ljeto 2010. godine, kao asistent Aleksandru Džikiću, a za prvog trenera imenovan je u decembru 2011.godine. Sekulića će na mjestu trenera zamijeniti njegov dosadašnji asistent Gašper Potočnik.

U ABA ligi ove sezone Krka nakon 20. kola zauzima deveto mjesto sa osam pobjeda i 12 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.