KŽK Čelik lagano preko Jedinstva do finala doigravanja

Zeničanke ubjedljivo slavile u Tuzli

KŽK Čelik lagano preko Jedinstva do finala doigravanja

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika prve su finalistkinje play offa za prvaka naše zemlje nakon što su večeras u Tuzli rezultatom 97:74 slavile protiv domaćeg Jedinstva.

Nakon ubjedljive pobjede u subotu u Zenici, ni večeras Zeničanke nisu imale problema sa ekipom iz Tuzle, te sa rezultatom 2:0 u polufinalu plasirale se u finale doigravanje, gdje će vjerovatno igrati protiv sarajevskog Play Off-a.

Tuzlanke su večeras samo dva puta bile u egalu sa Zeničankama pri rezultatu 8:8, te 14:14, ostatak utakmice protekao je u dominaciji Čelika, koji je slavio na krilima Aldijane Iriškić koja je postigla 21 poen, dok je kapiten ekipe Aida Kalušić ubacila 18 poena, kog domaćih košarkašica istakle su se Brčaninović sa 27 poena, te Alagić sa 19 poena.

JEDINSTVO BHT - ČELIK 74:97 (20:24, 17:19, 25:28, 12:26)
JEDINSTVO BHT: Brčaninović 27, Ikanović 15, Ahmetbegović 6, Galušić 7, Alagić 19.
ČELIK: Džinić 13, Gagić 8, Bigović 7, Kovačević 2, Kalušić 18, M. Rahmanović 3, I. Rahmanović 12, Ćorović 10, Iriškić 21, A. Delić 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.