Generalni sekretar o centru našeg nacionalnog tima

Mahmutović: Trenutno imamo mnogo važnijih stvari od Nurkića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ulazi u završnicu kvalifikacija za odlazak na Eurobasket koji će se, još uvijek nije poznato gdje, igrati 2015. godine. 

Pred sami početak kvalifikacija pripreme reprezentacije napustio je košarkaš Denver Nuggetsa, Jusuf Nurkić. Njegov odlazak izazvao je mnogo bure u bh. košarci i našoj sportskoj javnosti. Nurkić je otišao zbog povrede koljena, te je obavijestio Savez da se zbog iste neće vratiti na pripreme. 

Žestoke osude stigle su iz krovne kuće bh. košarke, na račun mladog košarkaša, a iz Saveza tvrde kako Nurkić nije dostavio niti jedan zdravstveni nalaz. Nurkić je bio neizbježna tema i na današnjoj press konferenciji. 

"Nurkić nama trenutno nije ni predmet razmišljanja, ni predmet razgovora. Mi obraćamo pažnju na momke koji jesu tu, oni to zaslužuju," rekao je Mahmutović i nastavio: 

"Nurkić je tema za budućnost. Ne vidim potrebu da u ovom momentu gubimo vrijeme na Nurkića. Razumijem se i mi u košarku, ponekad gledamo. Čim je NBA igrač, onda je i dobar," rekao je u sarkastičnom tonu, Harun Mahmutović. 

"On nije predmet kojim se mi sada bavimo. Imamo puno važnijih stvari da završimo kvalifikacije i onda ćemo vidjeti šta se to sve desilo. Mi ćemo biti otvoreni prema javnosti, nećemo ništa kriti. Bit ćemo iskreni," rekao je Mahmutović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.