Mega uvjerljiva protiv Cibone

ABA liga

Mega uvjerljiva protiv Cibone

E. Škorić

Košarkaši Mega Vizure savladali su večeras na svom parketu ekipu Cibone 102:74.

Izuzetno efikasnu košarku donio je ovaj susret. U prvoj dionici je Mega konstantno vodila, ali Cibona je bez većih problema držala korak za domaćom ekipom.

Ipak, u završnici ovog dijela igre, domaći tim je uspio napraviti sedam poena prednosti, 32:25. Iako je Mega imala i 12 poena prednosti u drugoj četvrtini, Cibona je uspjela da se vrati u meč.

Sjajno su odigrali završnicu prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa samo poenom zaostatka 51:50. Ipak, u trećoj četvrtini Mega je prelomila meč. Podizali su domaći košarkaši prednost, koja je nakon 30 minuta igre iznosila plus 15, 78:63.

U završnoj dionici su sačuvali bez većih problema prednost, a do trijumfa ih je vodio Radović s 22 poena, Micić je dodao 18, dok su kod Cibone Jagodić- Kuridža i Šarić ubacili po 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.