Sloboda bolja od Bosna Royala

Mulaomerović nije zadovoljan igrom pojedinaca

Poslije 21 dana čekanja tuzlanski ljubitelji košarke ponovo su bili u prilici da gledaju svoje miljenike u crveno-crnim majicama. 

U međuvremenu je Sloboda poražena od Sparsa u Sarajevu, a za „zelenim stolom“ pripali su im bodovi od neodigrane utakmice sa HEO-m.

U Mejdanu je po prvi put, otkako nosi takav naziv, gostovala Bosna Royal, a izuzimajući nesportski potez Ernada Mujića, koji je oštetio zaštitni pano i izazvao bijes domaćih navijača, drugih, kao nekada, uobičajenih prepucavanja nije bilo u prevelikoj mjeri.

Za razliku od utakmice sa Širokim tim Damira Mulaomerovića je konstatntno imao prednost. Najviša je iznosila 28 poena i kada se strateg Tuzlaka odlučio da miksa sastav i priliku pruži igračima sa manjom minutažom uslijedio je neshvatljiv pad u igri.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Upravo tim sam nezadovoljan. Nismo utakmicu priveli kraju onako kako sam htio. Zbog lošeg pristupa igri u posljednjih 10 minuta na parket sam morao vraćati igrače koji su veoma dobro odradili veći dio utakmice. Neki će se igrači morati zapitati zbog takvog odnosa prema igri, jer su u pitanje doveli sve ono što su njigovi saigrači uz puno truda i potrošene energije uspjeli steći“, kazao je Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda.

Ponovo je Slobodu do pobjede predvodio Hasandić. Proigrao je do večeras rezervisani Petrić, barijere probio Jurković... U poluvremenu utakmice organizovana je PAN-ova nagradna igra, a u zanimljivom takmičenju prvu nagradu odnio je vjerni navijač Denis Husarić, koji je pogodio sa slobodnih bacanja i šut za tri poena, ali ne i šuz iz dvokoraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.