MZT pao u Kragujevcu, Radnički slavio u odličnom susretu

Pobjeda Radničkog u odličnom susretu

MZT pao u Kragujevcu, Radnički slavio u odličnom susretu

U posljednjem susretu ABA lige Radnički iz Kragujevca je na svom parketu dočekao MZT iz Skopja, a domaćin je u odličnom susretu slavio 89:83. 

Prvih deset minuta prošlo je u sjajnoj igri, a prvu četvrtinu gosti su riješili u svoju korist rezultatom 27:21. U nastavku je bolje zaigrala ekipa iz Kragujevca. Nakon samo tri minute igre preokrenuli su rezultat i došli do vodstva, 31:30. Zadržao je Radniči prednost do odlaska na odmor, a ekipa iz Kragujevca je nakon 20 minuta igre vodila, 48:42. 

 

U nastavku novi preokret, a ekipa iz Skopja je nakon pet minuta igre u nastavku vodila, 57:53. Gosti su u posljednjih deset minuta ušli sa šest poena viška. Ovakav susret morao se završiti novim prekoretom. Pet minuta prije kraja rezultat je bio 76:76. Ćapin je u odličnoj završnici odveo svoju ekipu do trijumfa, 89:83. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je upravo Ćapin sa 26 poena, dok je za goste 21 postigao Stojanovski. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.