Nezaustavljivi Ivanović potopio Olimpiju u Ljubljani

ABA liga

Nezaustavljivi Ivanović potopio Olimpiju u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras u Ljubljani ekipu Olimpije 73:69 u susretu 21. kola ABA lige.

Nakon izjednačene košarke u uvodu utakmice, gosti iz Podgorice su serijom 9:0 došlo do vodstva od 13:6. Držali su prednost do kraja neefikasne dionice nakon koje su imali plus šest 16:10.

Iako je Olimpije u jednom trenutku uspjela da dođe do izjednačenja rezultata, Budućnost je u finišu poluvremena ipak ponovo napravila prednost. Nakon 20 minuta igre imali su ponovo šest poena prednosti 32:26.

Imali su gosti iz Podgorice vodstvo i tokom cijele treće četvrtine. Prednost je išla i do 14 razlike, a u posljednjih 10 minuta su ušli sa osam poena prednosti 51:43. Uspjela je Olimpija u posljednjoj dionici da malo ugrozi prednost gostiju, ali snage za preokret nisu imali, te je Budućnost slavila pobjedu.

Nikola Ivanović je s 28 poena predvodio Budućnost u ovom meču, Čedomir Vitkovac je dodao 17, dok je kod Olimpije Alen Omić ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.