Ni trijumf nad Litvanijom ne znači siguran prolazak

Kako do drugog kruga?

Ni trijumf nad Litvanijom ne znači siguran prolazak

Trijumf nad selekcijom Litvanije značio bi vjerovatni prolazak naše reprezentacije u drugi krug.

Ipak medalja ima i drugu stranu, pa u nekim kombinacijama ni pobjeda ne bi bila dovoljna. Tu mislimo na trijumf sa manje od deset poena razlike. U tom bismo slučaju ispali ako bi Latvija savladala Makedoniju.

U slučaju da Makedonci pobijede, onda bi nam za drugi krug bio dovoljan bilo kakav trijumf. Ako bi Latvija savladala Makedoniju, odnosno naši košarkaši Litvaniju zatvorio bi se krug od tri reprezentacije sa učinkom 3:2, pa bi se najbolji među njima potražio na osnovu međusobnih susreta.

Kada bismo Litvance savldadali sa deset i više poena razlike u tom slučaju ni od koga ne bismo zavisili.

Rezultat utakmice između Latvije i Makedonije bio bi nam potpuno nevažan u smislu prolaska dalje, ali ne i u smislu bodova koji se prenose.

Pobjeda Makedonije svakako bi nas obradovala, jer u slučaju trijumfa Latvije i našeg prolaska dalje, u drugi ne bismo prenijeli niti bod. Idealna bi bila pobjeda Makedonije i Petrovićevih izabranika. U tom slučaju bismo prošli u drugi krug sa dva boda u džepu.

Postoji mogućnost da četiri reprezentacije grupnu fazu okončaju sa omjerom 2:4. U tom bi slučaju dalje prošla Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.