Nurkić statistički najbolji igrač grupne faze

Evropsko juniorsko prvenstvo B divizije

Nurkić statistički najbolji igrač grupne faze

Centar naše juniorske košarkaške reprezentacije Jusuf Nurkić je prema FIBA-inoj stranici, najbolji strijelac grupne faze Evropskog prvenstva B divizije.

Nurkić je, naime, u prosječno provodio oko 30 minuta po utakmici na parketu, te je za to vrijeme uspjevao da u prosjeku postigne 21 poen. Svoju najbolju partiju ovaj mladi igrač je pružio u pobjedi naše reprezentacije protiv Gruzije (85:74). U tom susretu Nurkić je ubacio 31 poen.

 

Koliko je ovaj 212 cm visok košarkaš ustvari dominantan pod košem najbolje govori činjenica da je Nurkić drugi najbolji skakač dosadašnjeg toka prvenstva. On je u prosjeku po utakmici bilježio 13.5 skokova, a posebno je briljirao protiv Portugala i Gruzije kada je imao po 15 skokova.

 

Njegova statistika djeluje još impresivnije ako se zna da je Nurkić statistički drugi na listi  po šutu za dva poena iz igre te je također drugi u iznuđenima faulovima. Nurkić je prema zvaničnim statistikama FIBA-e i igrač koji je u sve četiri utakmice grupne faze postigao double-double.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti