OKK Čelik se nada pobjedi i proboju ka vrhu tabele

Zeničani dočekuju KK HEO iz Bileće

OKK Čelik se nada pobjedi i proboju ka vrhu tabele

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon četiri odigrana kola imaju jednu ostvarenu pobjedu i tri poraza. Sigurno je da Zeničani nisu očekivali nešto lošiji start, ali ekipa je potpuno nova uz to i težak raspored je učinio da se crno-crveni trenutno nalaze u donjem dijelu tabele.

U nedjelju će izabranici trenera Nedžada Hodžića u Areni dočekati ekipu KK HEO iz Bileće, koja također nakon četiri odigrana kola ima samo jednu pobjedu. Zeničani pred naredni duel imaju samo jedan cilj, a to je pobjeda i priključak za ekipama iz vrha tabele.

"Što se tiče utakmice protiv Bileće, očekuje nas izuzetno težak meč, ne smijem ništa puno najavljivati, ali nadam se pobjedi koja nam je prijeko potrebna. Bodovi moraju ostati u Zenici, ali sve je do pristupa igrača. Ako budemo ušli u utakmicu kao protiv Zrinjskog, onda nemamo šta tražiti protiv gostiju iz Bileće. Ja vjerujem u ovu ekipu, dobri su momci i igrači, potrebno je malo vremena, a u nedjelju je prilika da krenemo prema gornjem dijelu tabele.  Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže, jer su veoma bitan segment u našoj igri. Malo su nas poremetile ove bolesti pojedinih igrača, ali uz maksimalan pristup igrača očekujem pobjedu", kaže trener Nedžad Hodžić

Srđan Damjanović je pred početak sezone u Zenicu stigao iz sarajevske Bosne, te je već pokazao da je odlično pojačanje koje još ima puno prostora za napredak i razvijanje. Ovaj mladi reprezentativac naše zemlje nada se trijumfu i povratku samopouzdanja kod igrača.

"Treba zaboraviti Zrinjski, generalno treba nam pobjeda protiv ekipe HEO kako bi se priključili ekipama pri vrhu tabele.  Sa pobjedama je bolja atmosfera, više navijača dolazi na utakmice, moramo vratiti poljuljano samopouzdanje jer nismo baš najbolje startali, iako smo igrali protiv veoma jakih protivnika. Sada nas očekuju dvije utakmice kod kuće koje želimo pobijediti i krenuti prema pozitivnom omjeru u ovoj sezoni. Sigurno je da će u nedjelju svi igrači dati svoj maksimum, a ako tako bude od prve do zadnje minute pobjeda neće doći u pitanje", kazao je Damjanović.

Ashar Dedić, koji nastupa na poziciji niskog krila u posljednjim utakmicama nije nastupao za Čelik zbog problema s povredom, međutim oporavio se i spreman je da pomogne ekipe i da svoj doprinos protiv gostiju iz Bileće.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Nama je izuzetno bitno da pobijedimo u nedjelju, bez obzira ko nam je protivnik ovu utakmicu jednostavno moramo dobiti. Cijenimo i respektujemo naše goste, ali uz pomoć publike u Areni mislim da ćemo ostvariti pobjedu, koja će nam dobro doći pred naredne utakmice. Ekipa je dosta nova, puno je igrača sa strane, te je potrebno malo vremena da se svi naviknu na način igre i cjelokupni ambijent. Biće to bolje iz utakmice u utakmicu", kazao je Dedić.

Utakmica petog kola Lige 12 za košarkaše između OKK Čelik i KK HEO iz Bileće igra se u nedjelju u zeničkoj Areni sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.