Olimpija zaustavila Igokeu

Poraz Igokee u Ljubljani

Olimpija zaustavila Igokeu

M. Šljivak

Košarkaši Union Olimpije savladali su večeras u Stožicama ekipu Igokee rezultatom 69:63 u susretu 19. kola regionalne košarkaške ABA lige.


Prva dionica  je do osme minute igre bila veoma izjednačena. Nakon rezultata 10:10, Igokea počinje igrati jaku odbranu koja im je donijela rezultat, te su serijom od 9:0 otišli na 19:10. Ipak, u zadnjem napadu u prvoj dionici Blažić jepogodio uz faul, te je nakon prve četvrtine Igokea imala šest poena prednosti 19:13.

Vodila je Igokea sve do sredine druge dionice, ali je Klemen Prepelič sa pet trojki u nizu okrenuo rezultat u korist Olimpije za vodstvo do 32:29. Sa vodstvom od tri razlike Olimpija je otišla i na odmor 37:34.

Igokea je odigrala veoma loše treći period. Olimpija je vodila cijelim tokom četvrtine, a u jednom trenutku su imali i devet poena prednosti 50:41.  Završne dvije minute trćeg perioda oba tima su odigrala loše, a  u posljednju četvrtinu se ušlo sa sedam poenaprednosti 52:45.

Štemberger je svojom prvom trojkom nna meču otvorio posljednju dionicu. Ipak, Olimpija nije dozvolila priključak, te su oni novom serijom došli po prvi put na dvocifrenu prednost 60:50. Probudili su se Igosi ponovo, te su na nešto više od četiri minute do kraja smanjili na minus tri 63:60.

Potpun povratak je uslijedio trojkom Jorovića na tri minute do kraja za 63:63, a zatim je i Prepelič dobio tehničku grešku zbog simuliranja. Jorović je međutim oba slobodna bacanja promašio, a i Joksimović je promašio trojku, pa se u završne dvije minute ušlo neriješenim rezultatom 63:63.

Štemberger je zaradio nesportski faul, Murič je pogodio jedno bacanje, ali je Omić pogodio potom za dva i 66:63. Igokea je promašila napad, a Jaka Blažić je sa devet metara pogodio trojku za 69:63 koja je presudila pobjednika u ovoj utakmici.

Nisu Igosi uspjeli u posljednjoj minuti uvesti susret u neizvjesnoj završnici, pa je Olimpija stigla do pobjede, a ukupno su četvrti tim koji je pobijedio Igose ove sezone.

Klemen Prepelič je sa 22 poena predvodio Olimpiju, a dobru partiju je pružio i potencijalni reprezentativac naše zemlje Alen Omić sa 13 poena. Kod Igokee Edwards je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.