Selektor kadetske košarkaške reprezentacije

Pandža: Momci su me oduševili, zlato pripada njima

T. Hebib

Josip Pandža, selektor kadetske košarkaške bh. reprezentacije, zasluge za osvajanje zlatne medalje na EYOF-u pripisao je svojim izabranicima. 

"Hvala vam što se došli u tolikom broju, sada mi je jasnije šta smo napravili. Što se tiče naše igre, ja bih se vratio mjesec dana unatrag i stvarno ne znam kako se finansira Košarkaški savez BiH. Sve ono što smo tražili, mi smo dobili, imamo sigurno iste uvjete kao i Francuska i Španija. Hvala Košarkaškom savezu, iako ne znam na koji način dolazi do sredstava. Hvala također i Olimpijskom komitetu, mi smo tamo imali sve na raspolaganju, a isto tako hvala i mojim momcima koji su ispoštovali sve što se tražilo od njih", kazao je Pandža na konferenciji za medije, te dodao:

"Napravili su veliko izneneđenje, pogotovo u utakmici protiv Španije koja je velesila. Oni su pokazali karakter, mene iznenadili i oduševili, tako da ovo pripada njima. Uzimam njihove riječi i oni su zaslužni za ovo prvo mjesto."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti