Partija tinejdžera Cibone za pamćenje

Nevjerovatno izdanje

Partija tinejdžera Cibone za pamćenje

Košarkaši Cibone slavili su sinoć na gostovanju kod MZT Skoplja sa 89:85 nakon dva produžetka. 

Za ekipu koju s klupe prevodni Damir Mulaomerović nevjerovatnu partiju pružio je 19-godišnji centar Ante Žižić koji je ubacio čak 37 poena uz 20 skokova te je ima index korisnosti 56.

Ovo je rekord u ABA ligi kada su u pitanju poeni jednog hrvatskog košarka, a pred njim je svijetla budućnost obzirom da ima samo 19 godina. Inače, Žižić je izaban na ovogodišnjem NBA draftu od strane Boston Celticsa kao 23. pik prve runde te će imati zagarantovan ugovor od 2,8 miliona američkih dolara.

"Bila je to bespoštedna borba. Znali smo da je ovaj susret izuzetno važan za domaćina, koji je odigrao puno bolje nego ranije. Ovo je pobjeda koja će nam donijeti mir u narednom periodu, i uz dobar raspored mislim da ćemo ostati u gornjem dijelu tablice. Žalim za povredu Šiška, uskoro ćemo doznati koliko je teška", rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi