Partizanu treće mjesto u Sarajevu

Memorijalni turnir "Mirza Delibašić"

Partizanu treće mjesto u Sarajevu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana osvojili su treće mjesto na turniru Mirza Delibašić u Sarajevu.  Beogradski tim je u duelu za treću poziciju uvjerljivo savladao sarajevsku Bosnu rezultatom 91:57.

Dominirao je Partizan od samog početka ovog susreta. Već nakon prve dionice su imali dvocifrenu prednosti (23:12), da bi se na poluvrijeme otišlo sa 12 poena razlike (42:30).

Treći period je donio veliku dominaciju Partizana. Limitirali su Bosnu na samo devet poena u ovoj dionici (27:9), te je pitanje pobjednika riješeno. Do kraja je beogradski tim lagano priveo meč kraju, te su slavili pobjedu od 34 poena prednosti.

Đorđe Gagić je predvodio Partizan sa 21 poena, dok je Tuljković kod Bosne ubacio 11 poena.

Memorijal "Mirza Delibašić", susret za treće mjesto:

Partizan - Bosna 91:57 (23:12, 19:18, 27:9, 22:18).

Bosna: Moćnik 7, Rešidović 9, Damjanović, Čamdžić 8, Bjelica 8, Ćurevac, Albinović, Tuljković 11, Đeletović 3, Sejfić 10, Petković 1, Dujković. 

Partizan NIS: Torlak 4, Aranitović, Kuzeloglu 5, Marinković 17, Dalo 8, Milutinov 14, Gagić 21, Andrić 8, Milutinović 8, Miković, Bogdanović 6, Šalić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.