Pet poena Nurkića u porazu Cedevite

ABA liga

Pet poena Nurkića u porazu Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras na svom parketu u 11. kolu ABA lige ekipu Cedevite rezultatom 64:60.

Cedevita je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme. Imali su konstantnu prednost, a nakon prvih 10 minuta igre su imali četiri poena prednosti 19:15. Prednost se povećala na pet razlike na poluvremenu 33:28, ali je Budućnost u nastavku  stigla do pobjede. 

Treći period su uvjerljivo dobili 19:9, te su okrenuli susret u svoju korist. Uspjeli su da u završnici susreta održe ovo vodstvo, te su stigli do pobjede u ovom meču.

Jusuf Nurkić je za 14 minuta na parketu ubacio pet poena uz pet skokova, a kod Cedevite je Nolan Smith ubacio 16 poena. Budućnost je do pobjede vodio Aleksa Popović s 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.