Petrović: Odigrat agresivno od samog starta

Kaštropil očekuje zanimljivu borbu u reketu

Petrović: Odigrat agresivno od samog starta

Posljednji susret 7.kola ABA lige bit će odigran večeras na Pecari gdje gostuje beogradski Partizan.

Momčad Partizana u ovom susretu je apsolutni favorit. Aktualni su osvajači ABA lige i sudionici Eurolige pa ne treba trošiti previše riječi o njihovoj kvaliteti. 

Širokobriježani će pak s druge strane tražiti iznenađenje. Damir Vujanović na raspolaganju ima kompletan kadar i samo borbenošću, agresivnošću i maksimalnom koncentracijom tokom cijele utakmice momčad Širokog može tražiti iznenađenje večeras, no sigurno da ih očekuje jako težak susret.

„Partizan se dokazuje i u ABA ligi i u Euroligi. Čeka nas izuzetno težak susret, a nas na centarskim pozicijama jako zanimljiva borba. Partizan ima mlade i potentne centre sa iskustvom, pokušat ćemo im parirati i iznenaditi ih.“, rekao je igrač Širokog Franko Kaštropil.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sličnog mišljenja je i njegov suigrač Tomislav Petrović:
„Partizan jeste favorit ali ako uđemo agresivno od samog starta možemo im se suprotstaviti. Izvukli smo pouke iz posljednja tri susreta i nadam se da greške nećemo ponavljati. Dobro radimo, atmosfera u svlačionici je odlična i pozivam publiku da nas dođu podržat i da budu naš istinski šesti igrač, a mi ćemo se odužiti borbom do posljednjeg daha.“, rekao je Petrović.

Susret između Širokog Primorka i Partizana na rasporedu je večeras u dvorani na Pecari s početkom u 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti