Play Off dobio veliko pojačanje pred derbi sa Čelikom

Stigla Zdenka Kovačević

Play Off dobio veliko pojačanje pred derbi sa Čelikom

E. Škorić

Od danas je lider prvenstva BiH, ŽKK Play Off, jači za još jednu odličnu košarkašicu. Riječ je o Zdenki Kovačević (1987.g. 171 cm).

Zdenka igra na poziciji playa i u redove Play Offa dolazi nakon odlične sezone u Rumuniji gdje je nastupala za Olimpia Brasov i bila najbolji igrač ekipe sa prosjekom 14,9 poena i 4,7 asistencija po utakmici.

Inače Zdenka je u svojoj karijeri nastupala za Čelik, Šibenik, Mladi Krajišnik, a prošle sezone je bila kapiten Jedinstva iz Tuzle, a nastupala je i za seniorsku reprezentaciju BiH. Zdenka će u redovima Play Offa debitovati u derbi utakmici posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva BiH u kojoj će Play Off gostovati kod Čelika u Zenici u nedjelju 13. 04. 2014. u 18,00h.

Ova utakmica će direktno odlučivati o startnim pozicijama pred doigravanje. Za sada je Play Off vodeća i jedina neporažena ekipa prvenstva sa skorom 17:0, Čelik je drugi (16:1), dok je treće mjesto osigurala ekipa Brčanke , a četvrtu startnu poziciju imaće Jedinstvo.

"Sa Zdenkom smo dobili neophodnu "širinu" u ekipi, tako da smo sada odlično pokriveni na svim pozicijama. Utakmica u nedjelju u Zenici će odlučiti o startnoj poziciji broj 1 pred doigravanje, odnosno prednost domaćeg terena. Već šest mjeseci smo lideri na tabeli u prvenstvu BiH bez poraza, i daćemo svoj maksimum i u nedjelju u Zenici da tako ostane. Čelik je respektabilna ekipa, ali smatram da posjedujemo kvalitet da u finalnoj seriji ostvarimo konačnu pobjedu i nakon nekoliko godina vratimo titulu Prvaka BiH u Sarajevo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti