Počelo okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Početak priprema za kvalifikacije

Počelo okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila u sklopu priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine. Ovo je prvo okupljanje najboljih bh. košarkaša otkako je na mjesto selektora našeg najboljeg košarkaškog tima imenovan Duško Ivanović.

U stalnu bazu hotel Crystal na Ilidži prvi reprezentativci naše zemlje počeli su pristizati oko 18 časova.

Među prvima je stigao Nemanja Mitrović, a potom su redom stizali Draško Albijanić, Andrija Stipanović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Miralem Halilović, Elmedin Kikanović, a svim košarkaškim Zmajevima toplu dobrodošlicu poželjeli su selektor Duško Ivanović, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, te Igor Stojanović direktor svih košarkaških selekcija.

U nekadašnji hotel Hungarija zbog rigoroznih NBA pravila još uvijek nije pristigao kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović, koji će se naknadno priključiti pripremama, dok se selektoru na raspolaganje još uvijek nije stavio ni Nihad Đedović, koji se oporavlja nakon operacije šake.

Za plasman na Eurobasket 2015 čije je domaćinstvo oduzeto Ukrajini košarkaške reprezentacija naše zemlje kroz kvalifikacije boriti će se sa selekcijama Islanda i Velike Britanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti