Poraz Igokee od Partizana

Partizan savladao Igokeu

Poraz Igokee od Partizana

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su večeras u Beogradu od Partizana 73:64 u 24. kolu Regionalne košarkaške ABA lige.

Igokea je dosta dobro odigrala prvu četvrtinu. Imali su konstantno vodstvo, a prvi period su riješili u svoju korist 17:13. Partizan je potom preuzeo inicjativu utakmicom. Okrenuli su rezultat u svoju korist, te su do poluvremena stvorili osam poena prednosti 38:30.

I u nastavku susreta bolja igra Partizana. Lagano su održavali svoju prednost, a nakon 30 minuta igre imali su dvocifrenu prednosti 58:48. Imali su domaći u nekoliko navrata u posljednjoj dionici i 15 poena prednosti, a na kraju je Partizan zasluženo došao do pobjede od  devet poena razlike.

Partizan je do pobjede predvodio Vladimir Lučić sa 13 poena, a Gagić i Gordon su dodali po 11. Kod Igokee Branko Jorović je ubacio 15 poena.

 U drugom večerašnjem susretu Cibona je u Draženovom domu savladala Olimpiju 74:62 uz sjajnu partiju Andrije Žižića koji je ubacio 22 poena. Kod Olimpije Sasu Salin je ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti