Poznat plan priprema zlatnih bh. kadeta

Uoči nastup na Svjetskom prvenstvu

Poznat plan priprema zlatnih bh. kadeta

U Košarkaškom savezu BiH već su definirali plan priprema uoči nastupa kadetske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španiji. 

Izabranici Josipa Pandže predstavljat će našu zemlju u Španiji od 23. juna do 3. jula 2016. godine i prvi dio priprema "zlatni" dječaci će odraditi u Kaknju. U rudarskom gradu kadetska reprezentacija BiH će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Egipta (24. maj) i Turske (26. maj), a potom će učestvovati na Međunarodnom košarkaškom turniru u Travniku.

Na istom će u periodu između 27. i 30. maja učešće još uzeti selekcije Crne Gore, Turske, Egipta, Zagrebačke županije, Travnika i Bosne i Hercegovine, dok su za 11. i 12. juni zakazane prijateljske utakmice sa Španijom. 

"Vjerujem da će nam zakazane utakmice poslužiti kao dobra provjera. Ostale prijateljske utakmice još dogovaramo", izjavio je Pandža za SportSport.ba. 

Svjetsko prvenstvo u Španiji će biti velika prilika za naše momke da se još jednom predstave u odličnom svjetlu, ovaj put i na svjetskoj sceni nakon što su osvojili zlato na Evropskom prvenstvu. BiH će igrati u grupi D zajedno sa reprezentacijama Francuske, Dominikanske Republike i Južne Koreje. 

Vrijedi podsjetiti da se na spisku Pandže nalaze sljedeći košarkaši: Džanan Musa (Cedevita), Sani Čampara (Spars), Srđan Kočić (Spars), Semin Karić (Spars), Lazar Mutić (Baloncesto Torrelodones), Amar Barukčija (Koš), Vedran Mirković (Koš), Emir Bačvić (Koš), Aljoša Janković (Igokea), Stefan Radosavljević (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda), Drago Cvitanović (Brotnjo), Miladin Vlačić (Budućnost), Adi Alikadić (Radnički), Denis Milinović (Busovača), Semin Burko (Čelik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti