Prijedor je novi šampion
Foto: prijedor24.com

Slavili sa 3:1 u finalnoj seriji

Prijedor je novi šampion

Košarkaši Prijedora novi su prvaci Prve lige RS. Oni su večeras na domaćem terenu ubjedljivo slavili protiv banjalučkog Studenta (86:61), te su ukupnim rezultatom 3:1 okončali finalnu seriju.

Ovim trijumfom Prijedorčani su izborili plasman u najviši rang takmičenja.

Gosti su večeras bolje ušli u utakmicu, pa su nakon prvih deset minuta imali prednost od tri poena (19:16). Ipak, izabranici Danila Palalića u drugoj četvrtini pružaju dosta bolju igru i na krilima sjajnog Mihajla Zvonara odlaze na odmor sa viškom od pola koša (41:40).

Prijedorčani su u nastavku u svim segmentima igre nadigrali rivala. Treću četvrtinu riješavaju u svoju korist rezultatom 17:10, da bi u posljednjoj dionici zadali konačan udarac i na kraju zabilježili više nego ubjedljivu pobjedu.

Mihajlo Zvonar bio je prvo ime susreta sa 34 poena i 6 skokova. U redovima "studenata" izdvojio se Milan Davidović sa 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi