Pripremni meč: Leotar dobro namučio Široki

Gosti slavili sa jednim poenom razlike

Pripremni meč: Leotar dobro namučio Široki

E. Čaušević

Košarkaši Širokog jučer su savladali ekipu Leotara u pripremnoj utakmici pred novu sezonu.

Široki je jučer otputovao u Trebinje kako bi odmjerio snahe protiv Leotara u pripremnom meču za novu sezonu domaćeg prvenstva. Iako su gosti bili izraziti favoriti u ovom meču na kraju je Leotar pružio dobar otpor i poražen je sa 66:65.

Gosti su dobro otvorili meč i prvu dionicu riješili su u svoju korist sa 24:17, ali je Leotar odgovorio u drugoj četvrtini koju je dobio sa 21:15. U nastavku su domaći nastavili s odličnom igrom, te su povećali svoju prednost. Ipak, u zadnjoj dionici presudio je kvalitet Širokog koji je uz dosta muke uspio slaviti sa jednim poenom razlike.

Najefikasniji kod gostiju bio je Brown koji je ubacio 16 poena, dok su po 14 dodali Karačić i Đugum. U ekipi Leotara istakao se Ninković koji je ubacio 13 poena, a jedan poen manje ubacili su Aleksić i Lužaić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pripremni meč:

Leotar - Široki 65:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti