Promo u kantonalnom derbiju bolji od Travnika

Nova pobjeda tima iz Donjeg Vakufa

Promo u kantonalnom derbiju bolji od Travnika

S. Mlaćo

U subotu su u Donjem Vakufu snage odmjerili KK Promo i KK Travnik, a tim iz Donjeg Vakufa je slavio rezultatom 70:58 (16:18; 20:12; 16:16; 18:12).

Dvorana u Donjem Vakufu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a veliki broj navijača želio je svjedočiti kantonalnom derbiju 15. kola A-1 lige naše zemlje. 

Travničani prvu četvrtinu dobijaju rezultato 18:16, ali domaći uzvraćaju te sjajnom igrom prije svega u odbrani dobijaju drugi period sa 20:12. 

U trećoj četvrtini bilo je 16:16, da bi posljednja četvrina završila rezultatom 18:12, ujedno za konačnih 70:58.

Kod Proma je briljirao Arijan Radan sa 19 poena, te Ranko Križanović sa 16, dok su se kod gostiju istakao Sanin Karač sa 21 postignutim poenom. 

Uoči samog susreta minutom šutnje odata je počast preminulom prvom generalnom sekretaru KSBiH Huseinu Đeliloviću. 

"U Vogošću idemo da igramo hrabro i borbeno i da izvučeo maksimum, a vjerujemo da ćemo, nošeni najboljom košarkaškom atmosferom sa tribina u kompletnoj lige, uspjeti izvojevati pobjedu protiv favoriziranih Srebreničana", kazali su nakon utakmice iz KK Promo. 

KK Promo Donji Vakuf - KK Travnik  70 :58 (16:18; 20:12; 16:16; 18:12).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi